220-1001 exam question

Free Download the Most Update 220-1001 Brain Dumps

How to pass 220-1001 exam easily with less time? We provides the most valid 220-1001 new questions to boost your success rate in CompTIA A 220-1001 CompTIA A Certification Exam: Core 1 exam. If you are one of the successful candidates with We 220-1001 real exam questions, do not hesitate to share your reviews on our CompTIA A materials.

Visit our site to get more 220-1001 Q and As:https://www.itexambus.com/220-1001.html (870 QAs Dumps)
Question 1:

Joe, a user, sets up an IMAP connection on his smartphone to connect to webmail. Joe is able to view email, but he receives an error message when trying to send a message. When viewing the mail client\’s configuration, Joe sees a valid SMTP server and port. Which of the following should Joe check NEXT to resolve the issue?

A. Configure the email account as a POP3 connection

B. Ensure the SSL/TLS option is being used

C. Check that the account password is still valid

D. Make sure the smartphone is not in airplane mode

Correct Answer: A


Question 2:

A technician is troubleshooting network connectivity issues after a new wireless router was installed in an office. Users who connect to the new router are unable to access LAN resources. Which of the following is the MOST likely cause of the issue?

A. There are conflicting DHCP servers on the network

B. There are conflicting ARP records

C. There are conflicting gateways on the network

D. There are conflicting IP protocols

Correct Answer: A


Question 3:

A technician is setting up a WiFi-enabled thermostat for a customer, but the customer is concerned about IoT devices getting hacked.

Which of the following BEST address the customer\’s concerns? (Choose two.)

A. Use the latest encryption standard on the wireless network and set a strong password.

B. Enable two-factor authentication for the IoT device\’s cloud account, if it is available.

C. Separate the IoT thermostat by segregating it in a DMZ network.

D. Disable wireless access on the thermostat to make it unshakable.

E. Upgrade the customer\’s router to the latest version to improve network security.

F. Upgrade the customer\’s wireless network encryption to WPA.

Correct Answer: AB


Question 4:

A user receives the following error message when powering on a computer:

Hard drive cannot be found.

A technician restarts the computer, and it boots the OS normally. Several days later, the user reports another problem, but rebooting the computer does not resolve the issue. The technician replaces the motherboard, keeping the same CPU, battery, RAM, and hard drive. The user cannot authenticate at the login screen Which of the following would BEST explain the causes of the problem? (Select TWO)

A. POST error code beeps indicate RAM failure.

B. The system time is not set correctly in the BIOS

C. The voltage on the coin cell is drained completely

D. UEFI firmware has the Secure Boot setting enabled

E. Capacitors on the motherboard are distended

F. Incorrect settings are booting the wrong device

G. A BSOD error indicates the system is crashing

Correct Answer: CE


Question 5:

Ann, an accountant, reports that after turning on her new laptop, she received a message stating her IP address is already in use on the system. She tried going back to her old desktop, which she now only uses for email, but received the same message. The technician checks the account and sees a comment that Ann requires a special network setup to connect to the banking software. Which of the following should the technician do to resolve the issue?

A. Remove the static IP configuration from the desktop.

B. Set the laptop configuration to DHCP to prevent conflicts.

C. Replace the network card in the laptop, as it may be defective.

D. Bridge the LAN connection between the laptop and the desktop.

Correct Answer: B


Question 6:

A customer wants to upgrade a PC\’s internal storage to have more room to store backups, photos, and videos. The new storage should be large enough to avoid expanding again next year.

Which of the following BEST meets these needs?

A. 3TB HDD

B. 50GB NAS

C. 500TB SAN

D. 512GB SSD

Correct Answer: A


Question 7:

Which of the following is the main purpose of the 5VSB output of a power supply?

A. It allows peripherals to draw power when the machine is off

B. It provides power to the audio and sound boards of the machine

C. It acts as the main voltage supply to the motherboard and processor

D. It powers all expansion cards and external device hubs

Correct Answer: A


Question 8:

Which of the following is used to connect a headset to a laptop?

A. eSATA

B. BNC

C. RG-6

D. USB

Correct Answer: D


Question 9:

Which of the following wireless standards is only capable of 5GHz frequencies?

A. 802.11a

B. 802.11ac

C. 802.11b

D. 802.11g

Correct Answer: A


Question 10:

A customer asks a technician to help set up a specialized computing system for video editing.

Which of the following should the technician install on the workstation to BEST meet the customer\’s specifications? (Choose two.)

A. SSD

B. Dual monitors

C. Gigabit NIC

D. Hypervisor

E. Docking station

F. NAS

Correct Answer: AB


Question 11:

A business owner wants to provide security to laptop users with the ability to charge their devices, access corporate LAN resources, and allow for a variety of their removable hardware.

Which of the following devices would BEST meet the owner\’s needs?

A. Docking station

B. Port replicator

C. Thunderbolt

D. USB hub

Correct Answer: A


Question 12:

A technician is dispatched to troubleshoot a slow performance issue on a PC. Upon arrival, the technician immediately opens Task Manager and sees that CPU and RAM performance are within normal ranges. The technician then checks and verifies the speed and duplex settings and performance on the network card. The technician then temporarily disables the antivirus to see if performance is affected, and it is not. After re-enabling the antivirus, which of the following is the NEXT best stop for the technician to take?

A. Check to see if insufficient hard drive space is causing the issue

B. Update the operating system, drivers, and firmware on the PC

C. Log into the PC with another user profile and test performance

D. Shut down the PC, unplug the power for 30 seconds, and then boot the PC

Correct Answer: A


Question 13:

A customer accidentally drops a laptop while it is charging. The next day, the customer notices the laptop will not turn on and calls a technician to investigate. The technician confirms the laptop will not turn on and calls a technician to investigate. The technician confirms the laptop will not turn on even though it is connected to the power adapter.

Which of the following components is the MOST likely cause of this behavior?

A. Power adapter

B. Battery

C. DC jack

D. Hard drive

Correct Answer: C


Question 14:

An employee\’s mobile device no longer charges, and the employee believes the battery is bad. A technician tests the mobile device and finds it will charge on a wireless charging pad but not when it is connected to a charging cable. Other devices charge without issue when the cable is used. Which of the following should the technician perform FIRST to resolve the issue?

A. Clean out the charging port on the device

B. Replace the mobile device\’s battery

C. Issue a new charging cable to the employee

D. Send the device for service and give the employee a loaner

Correct Answer: A


Question 15:

An associate is seeking advice on which device to purchase for a friend who is a business owner. The friend needs the ability to chat activity while keeping in contact with the home office.

Which of the following would be the BEST recommendation?

A. Smart watch

B. Fitness monitor

C. Global positioning sensor

D. Portable hotspot

Correct Answer: A


Visit our site to get more 220-1001 Q and As:https://www.itexambus.com/220-1001.html (870 QAs Dumps)