[PDF and VCE] Free 1Z0-060 PDF Real Exam Questions and Answers Free Download

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your Oracle Database May 15,2022 Newest 1Z0-060 QAs Upgrade to Oracle Database 12c exam. We will assist you clear the Newest 1Z0-060 pdf exam with Oracle Database 1Z0-060 pdf. We 1Z0-060 dumps are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-060 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-060 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-060 dumps.If you need to check sample questions of the 1Z0-060 free dumps, go through the Q and As from 1Z0-060 dumps below.

Question 1:

An Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) finding in your production database reports that the shared pool is inadequately sized. You diagnose that this is due to the different kinds of workloads and this occurs only during peak hours. The following are the parameter settings for the database instance:

You want to balance the memory between the System Global Area (SGA) components depending on the workload. Which option would solve this problem?

A. setting the PGA_AGGREGATE_TARGET parameter to 200M and the SGA_MAX_SIZE parameter to 400M

B. setting the MEMORY_TARGET and SGA_MAX_SIZE parameters to 400M

C. setting the SGA_TARGET parameter to 300M

D. setting the SGA_MAX_SIZE parameter to 400M

Correct Answer: C


Question 2:

Which Oracle Database component is audited by default if the unified Auditing option is enabled?

A. Oracle Data Pump

B. Oracle Recovery Manager (RMAN)

C. Oracle Label Security

D. Oracle Database Vault

E. Oracle Real Application Security

Correct Answer: B


Question 3:

In your multitenant container database (CDB) containing pluggable databases (PDB), users complain about performance degradation.

How does real-time Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) check performance degradation and provide solutions?

A. It collects data from SGA and compares it with a preserved snapshot.

B. It collects data from SGA, analyzes it, and provides a report.

C. It collects data from SGA and compares it with the latest snapshot.

D. It collects data from both SGA and PGA, analyzes it, and provides a report.

Correct Answer: B

Note:

*

The multitenant architecture enables an Oracle database to function as a multitenant container database (CDB) that includes zero, one, or many customer-created pluggable databases (PDBs). A PDB is a portable collection of schemas, schema objects, and nonschema objects that appears to an Oracle Net client as a non-CDB. All Oracle databases before Oracle Database 12c were non-CDBs.

*

The System Global Area (SGA) is a group of shared memory areas that are dedicated to an Oracle “instance” (an instance is your database programs and RAM).

*

The PGA (Program or Process Global Area) is a memory area (RAM) that stores data and control information for a single process.


Question 4:

Examine the following steps of privilege analysis for checking and revoking excessive, unused privileges granted to users:

1.

Create a policy to capture the privilege used by a user for privilege analysis.

2.

Generate a report with the data captured for a specified privilege capture.

3.

Start analyzing the data captured by the policy.

4.

Revoke the unused privileges.

5.

Compare the used and unused privileges\’ lists.

6.

Stop analyzing the data.

Identify the correct sequence of steps.

A. 1, 3, 5, 6, 2, 4

B. 1, 3, 6, 2, 5, 4

C. 1, 3, 2, 5, 6, 4

D. 1, 3, 2, 5, 6, 4

E. 1, 3, 5, 2, 6, 4

Correct Answer: B

1. Create a policy to capture the privilege used by a user for privilege analysis.

3. Start analyzing the data captured by the policy.

6. Stop analyzing the data.

2. Generate a report with the data captured for a specified privilege capture.

5. Compare the used and unused privileges\’ lists.

4. Revoke the unused privileges.


Question 5:

Your database is running an ARCHIVELOG mode.

The following parameters are set in your database instance:

Which statement is true about the archived redo log files?

A. They are created only in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter.

B. They are created only in the Fast Recovery Area because configuring the DB_RECOVERY_FILE_DEST and DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE parameters automatically enables flashback for the database.

C. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and in the default location $ORACLE_HOME/dbs/arch.

D. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and in the location specified by the DB_RECOVERY_FILE_DEST parameter.

Correct Answer: A

You can choose to archive redo logs to a single destination or to multiple destinations.

Destinations can be local–within the local file system or an Oracle Automatic Storage Management (Oracle ASM) disk group–or remote (on a standby database). When you archive to multiple destinations, a copy of each filled redo log file is

written to each destination. These redundant copies help ensure that archived logs are always available in the event of a failure at one of the destinations. To archive to only a single destination, specify that destination using the

LOG_ARCHIVE_DEST and LOG_ARCHIVE_DUPLEX_DEST initialization parameters.

ARCHIVE_DEST initialization parameter. To archive to multiple destinations, you can choose to archive to two or more locations using the LOG_ARCHIVE_DEST_n initialization parameters, or to archive only to a primary and secondary

destination using the LOG_ARCHIVE_DEST and LOG_ARCHIVE_DUPLEX_DEST initialization parameters.


Question 6:

Your multitenant container database (CDB) is running in ARCHIVELOG mode. You connect to the CDB RMAN.

Examine the following command and its output:

You execute the following command:

RMAN > BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which data files will be backed up?

A. Data files that belong to only the root container

B. Data files that belong to the root container and all the pluggable databases (PDBs)

C. Data files that belong to only the root container and PDB$SEED

D. Data files that belong to the root container and all the PDBs excluding PDB$SEED

Correct Answer: B

Backing Up a Whole CDB

Backing up a whole CDB is similar to backing up a non-CDB. When you back up a whole CDB, RMAN backs up the root, all the PDBs, and the archived redo logs. You can then recover either the whole CDB, the root only, or one or more

PDBs from the CDB backup.

Note:

*

You can back up and recover a whole CDB, the root only, or one or more PDBs.

*

Backing Up Archived Redo Logs with RMAN

Archived redo logs are the key to successful media recovery. Back them up regularly. You can back up logs with BACKUP ARCHIVELOG, or back up logs while backing up datafiles and control files by specifying BACKUP … PLUS ARCHIVELOG.


Question 7:

You are administering a database stored in Automatic Storage management (ASM). The files are stored in the DATA disk group. You execute the following command:

What is the result?

A. The file ` data.231.45678\’ is physically relocated to ` data/prod\’ and renamed as `myfile.dbf\’.

B. The file ` data.231.45678\’ is renamed as `myfile.dbf\’, and copied to ` data/prod\’.

C. The file ` data.231.45678\’ remains in the same location and a synonym \’myfile.dbf\’ is created.

D. The file `myfile.dbf\’ is created in ` data/prod\’ and the reference to ` data.231.45678\’ in the data dictionary removed.

Correct Answer: C

ADD ALIAS

Use this clause to create an alias name for an Oracle ASM filename. The alias_name consists of the full directory path and the alias itself.


Question 8:

Which three functions are performed by the SQL Tuning Advisor?

A. Building and implementing SQL profiles

B. Recommending the optimization of materialized views

C. Checking query objects for missing and stale statistics

D. Recommending bitmap, function-based, and B-tree indexes

E. Recommending the restructuring of SQL queries that are using bad plans

Correct Answer: ACE

The SQL Tuning Advisor takes one or more SQL statements as an input and invokes the Automatic Tuning Optimizer to perform SQL tuning on the statements. The output of the SQL Tuning Advisor is in the form of an advice or recommendations, along with a rationale for each recommendation and its expected benefit. The recommendation relates to collection of statistics on objects (C), creation of new indexes, restructuring of the SQL statement (E), or creation of a SQL profile (A). You can choose to accept the recommendation to complete the tuning of the SQL statements.


Question 9:

Your multitenant container database (CDB) contains three pluggable database (PDBs). You find that the control file is damaged. You plan to use RMAN to recover the control file. There are no startup triggers associated with the PDBs.

Which three steps should you perform to recover the control file and make the database fully operational? (Choose three.)

A. Mount the container database (CDB) and restore the control file from the control file autobackup.

B. Recover and open the CDB in NORMAL mode.

C. Mount the CDB and then recover and open the database, with the RESETLOGS option.

D. Open all the pluggable databases.

E. Recover each pluggable database.

F. Start the database instance in the nomount stage and restore the control file from control file autobackup.

Correct Answer: CDF

Step 1: Start the database instance in the nomount stage and restore the control file from control file auto backup

Step 2: Open all the pluggable databases.

Step 3: If all copies of the current control file are lost or damaged, then you must restore and mount a backup control file. You must then run the RECOVER command, even if no data files have been restored, and open the database with the

RESETLOGS option.

Note:

* RMAN and Oracle Enterprise Manager Cloud Control (Cloud Control) provide full support for backup and recovery in a multitenant environment. You can back up and recover a whole multitenant container database (CDB), root only, or one or more pluggable databases (PDBs).


Question 10:

Your database supports a DSS workload that involves the execution of complex queries: Currently, the library cache contains the ideal workload for analysis. You want to analyze some of the queries for an application that are cached in the library cache.

What must you do to receive recommendations about the efficient use of indexes and materialized views to improve query performance?

A. Create a SQL Tuning Set (STS) that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Tuning Advisor (STA) on the workload captured in the STS.

B. Run the Automatic Workload Repository (AWR) report.

C. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Performance Analyzer (SPA) on the workload captured in the STS.

D. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Access Advisor on the workload captured in the STS.

E. Run the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM).

Correct Answer: D

*

SQL Access Advisor is primarily responsible for making schema modification recommendations, such as adding or dropping indexes and materialized views. SQL Tuning Advisor makes other types of recommendations, such as creating SQL profiles and restructuring SQL statements.

*

The query optimizer can also help you tune SQL statements. By using SQL Tuning Advisor and SQL Access Advisor, you can invoke the query optimizer in advisory mode to examine a SQL statement or set of statements and determine how to improve their efficiency. SQL Tuning Advisor and SQL Access Advisor can make various recommendations, such as creating SQL profiles, restructuring SQL statements, creating additional indexes or materialized views, and refreshing optimizer statistics.

Note:

*

Decision support system (DSS) workload

*

The library cache is a shared pool memory structure that stores executable SQL and PL/SQL code. This cache contains the shared SQL and PL/SQL areas and control structures such as locks and library cache handles.


Question 11:

The following parameters are set for your Oracle 12c database instance:

You want to manage the SQL plan evolution task manually. Examine the following steps:

1.

Set the evolve task parameters.

2.

Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOLVE_TASK function.

3.

Implement the recommendations in the task by using the DBMS_SPM.IMPLEMENT_EVOLVE_TASK function.

4.

Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function.

5.

Report the task outcome by using the DBMS_SPM.REPORT_EVOLVE_TASK function.

Identify the correct sequence of steps:

A. 2, 4, 5

B. 2, 1, 4, 3, 5

C. 1, 2, 3, 4, 5

D. 1, 2, 4, 5

Correct Answer: B

* Evolving SQL Plan Baselines

2. Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOLVE_TASK function.

This function creates an advisor task to prepare the plan evolution of one or more plans for a specified SQL statement. The input parameters can be a SQL handle, plan name or a list of plan names, time limit, task name, and description.

1. Set the evolve task parameters.

SET_EVOLVE_TASK_PARAMETER

This function updates the value of an evolve task parameter. In this release, the only valid parameter is TIME_LIMIT.

4. Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function.

This function executes an evolution task. The input parameters can be the task name, execution name, and execution description. If not specified, the advisor generates the name, which is returned by the function.

3: IMPLEMENT_EVOLVE_TASK

This function implements all recommendations for an evolve task. Essentially, this function is equivalent to using ACCEPT_SQL_PLAN_BASELINE for all recommended plans. Input parameters include task name, plan name, owner name,

and execution name.

5. Report the task outcome by using the DBMS_SPM_EVOLVE_TASK function.

This function displays the results of an evolve task as a CLOB. Input parameters include the task name and section of the report to include.


Question 12:

Examine the following impdp command to import a database over the network from a pre-12c Oracle database (source):

Which three are prerequisites for successful execution of the command? (Choose three.)

A. The import operation must be performed by a user on the target database with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role, and the database link must connect to a user on the source database with the DATAPUMP_EXP_FULL_DATABASE role.

B. All the user-defined tablespaces must be in read-only mode on the source database.

C. The export dump file must be created before starting the import on the target database.

D. The source and target database must be running on the same platform with the same endianness.

E. The path of data files on the target database must be the same as that on the source database.

F. The impdp operation must be performed by the same user that performed the expdp operation.

Correct Answer: ABD

In this case we have run the impdp without performing any conversion if endian format is different then we have to first perform conversion.


Question 13:

Examine the current values for the following parameters in your database instance:

SGA_MAX_SIZE = 1024M SGA_TARGET = 700M DB_8K_CACHE_SIZE = 124M LOG_BUFFER = 200M

You issue the following command to increase the value of DB_8K_CACHE_SIZE:

SQL> ALTER SYSTEM SET DB_8K_CACHE_SIZE=140M;

Which statement is true?

A. It fails because the DB_8K_CACHE_SIZE parameter cannot be changed dynamically.

B. It succeeds only if memory is available from the autotuned components if SGA.

C. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_TARGET.

D. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_MAX_SIZE.

Correct Answer: B


Question 14:

Which three statements are true concerning unplugging a pluggable database (PDB)?

A. The PDB must be open in read only mode.

B. The PDB must be closed.

C. The unplugged PDB becomes a non-CDB.

D. The unplugged PDB can be plugged into the same multitenant container database (CDB)

E. The unplugged PDB can be plugged into another CDB.

F. The PDB data files are automatically removed from disk.

Correct Answer: BDE

D: An unplugged PDB contains data dictionary tables, and some of the columns in these encode information in an endianness-sensitive way. There is no supported way to handle the conversion of such columns automatically. This means, quite simply, that an unplugged PDB cannot be moved across an endianness difference.

E (not F): To exploit the new unplug/plug paradigm for patching the Oracle version most effectively, the source and destination CDBs should share a filesystem so that the PDB\’s datafiles can remain in place. The PDB must be closed before it can be unplugged. When you unplug a PDB from a CDB, the unplugged PDB is in mounted mode. The unplug operation makes some changes in the PDB\’s data files to record, for example, that the PDB was successfully unplugged. Because it is still part of the CDB, the unplugged PDB is included in an RMAN backup of the entire CDB. Such a backup provides a convenient way to archive the unplugged PDB in case it is needed in the future.


Question 15:

Examine the following command:

Which three statements are true about using an invisible column in the PRODUCTS table?

A. The %ROWTYPE attribute declarations in PL/SQL to access a row will not display the invisible column in the output.

B. The DESCRIBE commands in SQL *Plus will not display the invisible column in the output.

C. Referential integrity constraint cannot be set on the invisible column.

D. The invisible column cannot be made visible and can only be marked as unused.

E. A primary key constraint can be added on the invisible column.

Correct Answer: ABE

AB: You can make individual table columns invisible. Any generic access of a table does not show the invisible columns in the table. For example, the following operations do not display invisible columns in the output:

*

SELECT * FROM statements in SQL

*

DESCRIBE commands in SQL*Plus

*

%ROWTYPE attribute declarations in PL/SQL

*

Describes in Oracle Call Interface (OCI) Incorrect Answers:

D: You can make invisible columns visible.

You can make a column invisible during table creation or when you add a column to a table, and you can later alter the table to make the same column visible.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *