Free Sharing Updated 1Z0-1072-21 VCE and PDF Exam Practice Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your 1Z0-1072-21 exam! Get yourself well prepared for the Oracle Cloud 1Z0-1072-21 Oracle Cloud Infrastructure 2021 Architect Associate exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1Z0-1072-21 dumps. With We latest 1Z0-1072-21 new questions, you’ll pass the Oracle Cloud 1Z0-1072-21 Oracle Cloud Infrastructure 2021 Architect Associate exam in an easy way

Visit our site to get more 1Z0-1072-21 Q and As:https://www.passitdump.com/1z0-1072-21.html (239 QAs Dumps)
Question 1:

You have an Oracle Cloud Infrastructure (OCI) load balancer distributing traffic via an evenly- weighted round robin policy to your back-end web servers. You notice that one of your web servers is receiving more traffic than other web servers. How can you resolve this to make sure traffic is evenly distributed across all back-end webservers?

A. Disable cookie-based session persistence on your backend set.

B. Change kee

C. Disable SSL configuration associated with your backend set.

D. Create separate listeners for each backend web server.

Correct Answer: D

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/Balance/Concepts/balanceoverview.htm


Question 2:

Which two are Regional resources in Oracle Cloud Infrastructure? (Choose two.)

A. Ephemeral public IPs

B. Compartments

C. Compute images

D. Dynamic groups

E. Block volume backups

Correct Answer: BD

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/General/Concepts/regions.htm


Question 3:

An Oracle Cloud Infrastructure tenancy administrator is not able to delete a user in the tenancy. What can cause this issue?

A. User has multi-factor authentication (MFA) enabled.

B. User is member of an Identity and Access Management (IAM) group.

C. Users can be blocked but not deleted.

D. User needs to be deleted from federation Identity Provider (IdP) before deleting from IAM.

Correct Answer: A


Question 4:

You are a system administrator of your company and you are asked to manage updates and patches across all your compute instances running Oracle Linux in Oracle Cloud Infrastructure (OCI). As part of your task, you need to apply all the latest kernel security updates to all instances. Which OCI service will allow you to complete this task?

A. Resource Manager

B. OS Management

C. Storage Gateway

D. Streaming

E. Registry

Correct Answer: B

Reference: https://blogs.oracle.com/cloud-infrastructure/os-management-with-oracle-cloud-infrastructure


Question 5:

Which of the following statements is true about the Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Object Storage serverside encryption?

A. Encryption of data encryption keys with a master encryption key is optional.

B. Customer-provided encryption keys are always stored in OCI Vault service.

C. Encryption is enabled by default and cannot be turned off.

D. Each object in a bucket is always encrypted with the same data encryption key.

Correct Answer: B

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/Object/Tasks/usingyourencryptionkeys.htm


Question 6:

You need to set up instance principals so that an application running on an instance can call Oracle Cloud Infrastructure (OCI) public services, without the need to configure user credentials. A developer in your team has already configured

the application built using an OCI SDK to authenticate using the instance principals provider.

Which is NOT a necessary step to complete this set up?

A. Create a dynamic group with matching rules to specify which instances you want to allow to make API calls against services.

B. Generate Auth Tokens to enable instances in the dynamic group to authenticate with APIs.

C. Create a policy granting permissions to the dynamic group to access services in your compartment or tenancy.

D. Deploy the application and the SDK to all the instances that belong to the dynamic group.

Correct Answer: D

Reference:

https://blogs.oracle.com/cloud-infrastructure/announcing-instance-principals-for-identity- andaccess-management


Question 7:

You have been asked to create an Identity and Access Management (IAM) user that will authenticate to Oracle Cloud Infrastructure (OCI) API endpoints. This user must not be given credentials that would allow them to log into the OCI

console.

Which two authentication options can you use? (Choose two.)

A. SSL certificate

B. API signing key

C. SSH key pair

D. PEM Certificate file

E. Auth token

Correct Answer: BE

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/Identity/Tasks/managingcredentials.htm


Question 8:

You work for a health insurance company that stores a large number of patient health records in an Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Object Storage bucket named “HealthRecords”. Each record needs to be securely stored for a period of 5

years for regulatory compliance purposes and

cannot be modified, overwritten or deleted during this time period.

What can you do to meet this requirement?

A. Create an OCI Object Storage Lifecycle Policies rule to archive objects in the HealthRecords bucket for five years.

B. Create an OCI Object Storage time-bound Retention Rule on the HealthRecords bucket for five years. Enable Retention Rule Lock on this bucket.

C. Enable encryption on the HealthRecords bucket using your own vault master encryption keys.

D. Enable versioning on the HealthRecords bucket.

Correct Answer: B

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/Object/Tasks/usingretentionrules.htm


Question 9:

Which two components cannot be deleted in your Oracle Cloud Infrastructure Virtual Cloud Network? (Choose two.)

A. Service gateway

B. Default security list

C. Routing gateway

D. Default route table

E. Default subnet

Correct Answer: BD

Reference: https://www.oracle.com/a/ocom/docs/vcn-deployment-guide.pdf (4)


Question 10:

A financial firm is designing an application architecture for its online trading platform that must have high availability and fault tolerance.

Their solutions architect configured the application to use an Oracle Cloud Infrastructure Object Storage bucket located in the US West (us-phoenix-1) region to store large amounts of financial data. The stored financial data in the bucket must

not be affected even if there is an outage in one of the Availability Domains or a complete region.

What should the architect do to avoid any costly

A. Create a new Object Storage bucket in another region and configure lifecycle policy to move data every 5 days.

B. Create a lifecycle policy to regularly send data from Standard to Archive storage.

C. Copy the Object Storage bucket to a block volume.

D. Create a replication policy to send data to a different bucket in another OCI region.

Correct Answer: A


Question 11:

As a solution architect, you are showcasing the Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Object Storage feature about Object Versioning to a customer. Which statement is true in regards to OCI Object Storage Versioning?

A. Object versioning does not provide data protection against accidental or malicious object update, overwrite, or deletion.

B. By default, object versioning is disabled on a bucket.

C. A bucket that is versioning-enabled can have only and always will have a latest version of the object in the bucket.

D. Objects are physically deleted from a bucket when versioning is enabled.

Correct Answer: A

Reference: https://docs.cloud.oracle.com/en-us/iaas/Content/Object/Tasks/usingversioning.htm


Question 12:

You created a public subnet and an internet gateway in your virtual cloud network (VCN) of Oracle Cloud Infrastructure. The public subnet has an associated route table and security list. However, after creating several compute instances in the public subnet, none can reach the Internet. Which two are possible reasons for the connectivity issue? (Choose two.)

A. The route table has no default route for routing traffic to the internet gateway.

B. There is no stateful egress rule in the security list associated with the public subnet.

C. There is no dynamic routing gateway (DRG) associated with the VCN.

D. There is no stateful ingress rule in the security list associated with the public subnet.

E. A NAT gateway is needed to enable the communication flow to internet.

Correct Answer: AB

An internet gateway as an optional virtual router that connects the edge of the VCN with the internet. To use the gateway, the hosts on both ends of the connection must have public IP addresses for routing. Connections that originate in your VCN and are destined for a public IP address (either inside or outside the VCN) go through the internet gateway. Connections that originate outside the VCN and are destined for a public IP address inside the VCN go through the internet gateway. Working with Internet Gateways You create an internet gateway in the context of a specific VCN. In other words, the internet gateway is automatically attached to a VCN. However, you can disable and re-enable the internet gateway at any time. Compare this with a dynamic routing gateway (DRG), which you create as a standalone object that you then attach to a particular VCN. DRGs use a different model because they\’re intended to be modular building blocks for privately connecting VCNs to your on-premises network. For traffic to flow between a subnet and an internet gateway, you must create a route rule accordingly in the subnet\’s route table (for example, destination CIDR = 0.0.0.0/0 and target = internet gateway). If the internet gateway is disabled, that means no traffic will flow to or from the internet even if there\’s a route rule that enables that traffic. For more information, see Route Tables. For the purposes of access control, you must specify the compartment where you want the internet gateway to reside. If you\’re not sure which compartment to use, put the internet gateway in the same compartment as the cloud network. For more information, see Access Control. You may optionally assign a friendly name to the internet gateway. It doesn\’t have to be unique, and you can change it later. Oracle automatically assigns the internet gateway a unique identifier called an Oracle Cloud ID (OCID). For more information, see Resource Identifiers. To delete an internet gateway, it does not have to be disabled, but there must not be a route table that lists it as a target. AS per compute instances can connect to the Internet so you use egress no ingress


Question 13:

You are designing a lab exercise for your team that has a large number of graphics with large file sizes. The application becomes unresponsive if the graphics are embedded in the application. You have uploaded the graphics to Oracle Cloud

Infrastructure and only added the URL in the application. You need to ensure these graphics are accessible without requiring any authentication for an extended period of time.

How can you achieve these requirements?

A. Create pre-authenticated requests (PAR) and specify 00:00:0000 as the expiration time.

B. Make the object storage bucket private and all objects public and use the URL found in the Object “Details”.

C. Make the object storage bucket public and use the URL found in the Object “Details”.

D. Create PARs and do not specify an expiration date.

Correct Answer: C

Pre-authenticated requests provide a way to let you access a bucket or an object without having your own credentials. For example, you can create a request that lets you upload backups to a bucket without owning API keys.

When you create a bucket, the bucket is considered a private bucket and the access to the bucket and bucket contents requires authentication and authorization. However, Object Storage supports anonymous, unauthenticated access to a

bucket. You make a bucket public by enabling read access to the bucket.

pre-authenticated requests have to select expiration date


Question 14:

You have setup your environment as shown below with the Mount Target “MT” successfully mounted on both compute instances CLIENT-X and CLIENT-Y.

For security reasons you want to control the access to the File System A in such a way that CLIENT-X has READ/WRITE and CLIENT-Y has READ only permission.

What you should do?

A. Update the OS firewall in CLIENT-X to allow READ/WRITE access.

B. Update the security list TWO to restrict CLIENT-Y access to read-only.

C. Update the mount target export options to restrict CLIENT-Y access to read-only.

D. Update the security list ONE to restrict CLIENT-Y access to read only.

Correct Answer: D


Question 15:

Which two methods are supported for migrating your on-premises Oracle database to an Oracle Autonomous Transaction Processing (ATP) database in Oracle Cloud Infrastructure? (Choose two.)

A. Load text files into ATP using SQL Developer.

B. Use RMAN duplicate.

C. Use Oracle Data Pump.

D. Transfer the physical database files and re-create the database.

E. Use database backup and restore.

Correct Answer: CD

Reference:

https://docs.oracle.com/en/solutions/migrate-to-atp/index.html#GUID-28E5A683-6DC6-4A07- BB1C-55F020D4C1CD


Visit our site to get more 1Z0-1072-21 Q and As:https://www.passitdump.com/1z0-1072-21.html (239 QAs Dumps)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *